Plombering

Plombering af Kitas sensor

Alle takografer op til 1C (Intelligente takografer)

Plombering af kitas sensoren skal ske med almindelig plombetråd og plomb, eller en plastikkappe. I begge dele indtrykkes værkstedet autorisation-nummer, så man kan se hvilket værksted der har lavet skiftet/monteringen.

1C Intelligente takografer

Da de nye 1C takografer kom i Juni 2019, indførte man samtidig regler om nye plomber. Disse plomber har en producentkode bestående af 2 bogstaver + et unikt nummer. Dette nummer registreres via værkstedsudstyret i takografen, og kommer derefter på installationspladen, som sidder ved døren i lastbilen eller varebilen. Når man som værksted køber nye plomber, registreres disse af forhandleren i et system, så man kan spore hver enkelt plomb fra leverandør til slutkunde.
Som værksted skal holde styr på hvilke plomber der bruges. Både dem som bliver sat i bilerne, men også dem som bliver væk, eller bliver ødelagt under monteringen. Et program som CITO2 kan holde styr på dette, så det mere eller mindre kører automatisk.

Plombering af stik på takograf

I foråret 2019 blev det besluttet at man ikke længere skal plombere stikkene bag på en digital takograf. Det betyder at man i dag kan montere remote download-udstyr, uden samtidig at lave et 2-års eftersyn. 
På analoge takografer skal stikkene stadig plomberes.