Arbejdstidsregler

Arbejdstidsregulativet (Working Time Directive), også kendt som arbejdstidsregler, er et EU-arbejdstidsdirektiv om mobile lønmodtageres arbejdstid, som blev godkendt ved lov i Danmark tilbage i 2005. Førhen blev arbejdstid kontrolleret af arbejdsmarkedets parter, men siden den 21. maj 2022 er kontrollen blevet flyttet over til Færdselsstyrelsen og politiet.

Hvem kontrollerer hvad?

Politiet står for kontrol af pausereglerne ved almindelige vejkontrol. Færdselsstyrelsen står for at kontrollere om reglerne for natarbejde, pauser og ugentlig arbejdstid overholdes. Dvs. at Færdselsstyrelsens kontrol forekommer i forbindelse med indkaldelse til virksomhedskontrol af køre- og hviletidsdata.

Er der overtrædelser?

Finder Færdselsstyrelsen overtrædelser af køre- og hviletidsreglerne som er af en betydelig størrelse eller antal, vil der blive kigget nærmere på overholdelsen af arbejdstidsregler under samme kontrol – herefter vil man blive sanktioneret for begge samtidigt.

billede

Vil du have hjælp til at overholde arbejdstidsreglerne?

Der findes en række hjælpemidler som kan hjælpe dig og dine chauffører med at overholde arbejdstidsreglerne, samt køre- og hviletidsreglerne. Hos BG Service Center du mulighed for at få en digital takograf/fartskriver fra Stoneridge, der har funktioner der automatisk holder styr på arbejdstidsreglerne når chaufføren er på farten. Funktionen skal blot slås til via firmaets virksomhedskort.

Et andet hjælpemiddel til overholdelse af arbejdstidsregler, køre- og hviletidsregler samt flådestyring er analyseprogrammet IDHA-Online. IDHA-Online er ekstremt brugervenligt, opbevarer og samler din data sikkert og giver dig påmindelser om eventuelle overtrædelser og fartskrivereftersyn.

Har du yderligere spørgsmål til arbejdstidsreglerne?

Har du spørgsmål om arbejdstidsreglerne som ikke blev besvaret i ovenstående, er du velkommen til at ringe til os på telefon 87418025 eller læse mere om EU’s arbejdstidsdirektiv via linket nedenfor.