Book en tid

Er partikelfiltret afmonteret, og er du i forvejen kunde hos os, kan vi afhente og levere partikelfiltret hos dig når det er renset.
Du kan se pris ved at logge ind. Har du ikke et firma-login, så ring til os på tlf.: 87418047, eller skriv til os via kontaktsiden

Er du privatperson, kan vores autoværksted klare afmontering og rens for dig.
Ring til Bosch Car Service Viby på tlf.: 87418020

Rens af partikelfilter 

Der er rigtig god grund til at få renset dit partikelfilter, uanset om du kører lastbil, bus eller personbil. Der kan nemlig være rigtig mange penge at spare ved at vælge rens frem for køb af et sprit nyt filter. Partikelfiltre kan nemlig koste helt op til 20.000 kr, og det er endda til en ganske almindelig diesel-personbil. Genanvendelse og rensning af dit partikelfilter er ikke kun godt for pengepungen men også for miljøet. Der skal nemlig ikke bruges nogen råmaterialer, og kun ganske få ressourcer er nødvendige til rensning.

Hos BG Diesel anvender vi den hurtigste, mest effektive og skånsomme rensning af partikelfiltre på markedet, og op til 97 % af alle affaldsstoffer fjernes. Vi har sat os grundigt ind i teknologien af partikelfiltre, så du er garanteret høj kvalitet og korrekt håndtering. Vi benytter nemlig den italienske Flash Cleaner-maskine, der er særligt udviklet til rensning af alle slags partikelfiltre.

Billeder og infotekst 2

Værd at vide - sådan renses et partikelfilter

For korrekt rens af et partikelfilter, skal det afmonteres først. Det er ikke nok blot at få filteret regenereret, da der altid vil være en lille smule aske tilbage, der hurtigt kan få det til at stoppe til igen - desuden får køretøjet selv filtret til at regenerere, når det er tilstoppet. En provokeret regenerering på et værksted er derfor ikke en langtidsholdbar løsning. Nedenfor kan du læse, hvordan vi hos BG Diesel sørger for korrekt og grundig rengøring af partikelfiltre.

  1. Når filteret er afmonteret kan man se, hvor meget aske der rent faktisk har hobet sig op i partikelfilteret. For at påbegynde rensningen skal der åbnes op ind til filteret. Det gøres ved at afmontere den ene ende. 
  2. Der hældes dernæst en miljøvenlig væske ned i partikelfilteret for at hjælpe med opløsningen af asken. 
  3. Derefter placeres partikelfilteret i Flash Cleaner-maskinen, og der foretages en tryktest samt en test af luftgennemstrømningen inden rensningen påbegyndes. 
  4. Rensningen startes og filteret renses igennem ved hjælp af vand, der sprøjtes ind og blandes med den aske-opløselige væske. 
  5. Efter vaskningen tørres partikelfilteret med varm luft i Flash Cleaneren, og der udføres derefter endnu en tryk- og luftgennemstrømningstest. 
  6. Al aske er fjernet. Partikelfilteret er rent og samles igen. 

Andre metoder til rens af partikelfiltre 

Det er også muligt at rense partikelfiltre ved varmebehandling, ved tilsætning af kemiske stoffer til køretøjets brændstof, og ultralydsbehandling. Ingen af disse metoder og dog særligt effektive, når det kommer til dybdegående rensning, og de risikerer ligeledes at gøre skade på selve filtret. Varmebehandlingen kan eksempelvis få filtrets ædelmetaller til at smelte. Ultralydsbehandlingen kan skade filtreret gennem de vibrationer som ultralyden genererer, hvor den kemiske behandling ikke fjerner al aske. Den er faktisk med til at tilstoppe filteret yderligere. Da disse metoder ikke er de mest miljøvenlige og særligt effektive, benytter vi hos BG Diesel os udelukkende af Flash Cleaner-metoden. 

Miljøvenlig rens af filter 

Hos BG Diesel anvender vi den italienske Flash Cleaner-maskine til rensning af alles vores filtre. Maskinen er særligt udviklet til rensning af partikelfiltre, og som noget særligt sørger den for minimal miljøpåvirkning under processen. Det skyldes at rensningen foregår i et lukket kredsløb, som hverken frigiver støvemissioner og lugt til nærmiljøet. Maskinen genanvender desuden det vand, der benyttes til rensningen, da den har et effektivt filtreringssystem, der hele tiden sikrer rent vand. 

Flash Cleaner 

Flash Cleaner-maskinen er ikke kun noget særligt, fordi den reducerer miljøpåvirkningen ved partikelfilter-rens. Den har også en integreret printer, så du får dit rensede filter tilbage sammen med en udførlig rapport, der er din dokumentation for en vellykket og korrekt udført rengøring. Med Flash Cleaner kan vi hos BG Diesel rense alle typer af partikelfiltre på alt fra biler over busser og lastbiler til entreprenørmaskiner. Det gælder også Euro 6-partikelfiltre samt katalysatorer fra store køretøjer. 

Filterrens hos BG Diesel 

Ved at vælge BG Diesel til rens af dit filter får du nogle klare fordele. Flash Cleaneren er nemlig ikke kun ensbetydende med miljøvenlig rengøring:

  • Den giver verificerbare resultater ved at lave en trykprøvningstest før og efter rengøringsprocessen. Det gør det muligt at stille en diagnose på filtret med det samme og dernæst tjekke kvaliteten, når filtret er renset. 
  • Den sørger for effektiv rengøring af alle slags filtre, samt at sikkerheden på filtret altid er i orden, da den ved rens eksempelvis ikke gør skade på ædelmetallerne i partikelfilteret og desuden sørger for at alle olierester fjernes. 
  • Du sparer tid og penge, da det kun tager mellem 30 til 120 minutter for os at udføre rensningen i Flash Cleaneren. 

Skal du have renset dit partikelfilter i lastbil, bus, entreprenørmaskine eller erhvervskøretøj, kan du booke en tid ved at give os et kald på tlf. 87 41 80 30 eller skrive til os via vores kontaktside her.

Produktvideoer