Hvad er DDD-filer?

DDD-filer (eller .ddd filer) er køre- og hviletidsdata fra din takograf/fartskriver som oftest er krypterede ESM-datafiler. Disse DDD-filer/ESM-datafiler fungerer som beviser på overholdelse og overtrædelser af færdselslovgivningen og køre- og hviletidsreglerne. For at kunne læse filerne skal du bruge et analyseprogram, som fx IDHA-Online.

Download og læsning af DDD-filer

Du kan ikke åbne DDD-filer uden det korrekte program. Du kan dog, uden at åbne filen, se vigtige informationer på filnavnet, da der vil fremgå: dato for download, nummerplade og stelnummer. DDD-filer fra chaufførkort vil vise chaufførens navn.

Det kan ske at en DDD-fil er ødelagt eller har en signatur-fejl. Fejlen opdages kun ved brug af et analyseprogram, da programmet vil informere om den beskadigede fil. Når en DDD-fil er ødelagt kan den ikke bruges og den data som du skal bruge til fremtidige virksomhedskontroller, er væk.

Sørg derfor at reagere med det samme hvis en DDD-fil er ødelagt eller har en signatur-fejl. Signatur-fejlen skal rapporteres til dit takograf-værksted, da det kan betyde at du skal have en ny takograf i køretøjet.

Ved automatisk download kan der også forekomme signatur-fejl. Sker det dog kun én enkelt gang kan det eventuelt skyldes at overførslen af filen har fejlet, men ikke at DDD-filen er ødelagt. Opstår problemet flere gange skal du reagere som ovenfor og få takograf-værkstedet til at tjekke takografen.

Billede