Bosch Large Engine og off-highway

Der er næsten ikke noget som Bosch ikke kan. Det inkluderer også dieseldele til de helt store dieselmotorer der bruges inden for konstruktion, minedrift, landbrug og marine – også kendt som ”off-highway” eller ”large engine”. Bosch er den ledende producent af komponenter til dieselmotorer i off-highway-segmenter og sætter kontinuerligt nye høje standarder med deres innovationer inden for diesel. Kort fortalt, så leverer Bosch pålidelige og kraftfulde komponenter til de store motorer.  

Du skal vælge Bosch Large Engine komponenter hvis du gerne vil have fordele som: formidabel fremdrift og kontinuitet (altså, god motorydelse), lavt udslip af udstødningsgasser og lavt brændstofforbrug. Nedenfor kan du læse mere om off-highway motorerne og de produkter fra Bosch Large Engine som vi enten har på lager eller kan skaffe hjem til dig. 

Bosch Large Engine produkter

Bosch Large Engine komponenterne passer til motorer fra disse mærker (og flere):

Agco Power, Baudouin, Bell, CAT/Caterpillar, CASE IH/CE, Cummins, DAF, DANA, Detroit Diesel, Doosan, Epiroc, Hitachi, Hydrema, JCB, John Deere, Komatsu, Liebherr, MAN Marine Motor, Manitou, Mitsubishi Marine Engine, McCloskey, Nanni Energy, Sandvik, Scania, Sennebogen, Terex, Terramac, VM Engines, Volvo, WAJAX, Weycor, Zenoro Marine Generators.

Off-highway diesel motorer

Uanset om du har en maskine eller køretøj der bruger det konventionelle indsprøjtningssystem eller common-rail, er du sikret at finde topklasse komponenter til dem hos os. 

Læs mere om fordelene ved de forskellige dieselmotorers indsprøjtnings-systemer som vi tilbyder produkter til (såsom injektorer) nedenfor:

Bosch common rail vs pumpedyse

Kort fortalt er commonrail det moderne svar på det direkte indsprøjtningssystem til dieselmotorer. Her er det en enkelt højtryksbrændstofpumpe der sætter brændstoffet under højt tryk, hvor der opretholdes det samme tryk i hele rørsystemet. Injektorerne styres af en magnetventil ved hver enkelt cylinder, hvilket gør det muligt at opnå en meget præcis indsprøjtning – derfor er det også muligt med common-rail injektorer at reducere brændstofforbruget.

Common rail fordele såsom reduceret brændstofforbrug er kun mulig fordi systemet har separat trykgenerering og indsprøjtning. I konventionelle indsprøjtningssystemer med pumpedyser genereres trykket derimod separat for hver indsprøjtning og opnår derfor ikke samme højeffektive brændstofindsprøjtning som common rail. Det er således en ældre teknologi som primært findes i ældre maskiner og køretøjer.

Der er altså forskel på om du arbejder med en diesel motor der er bygget til gammel eller ny dieselteknologi. Da der stadig findes en lang række ældre dieselmotorer inden for både marine, landbrug, konstruktion og minedrift, kan man stadig få kvalitets-komponenter til det konventionelle indsprøjtningssystem. Selvom du har en ældre motor, vil du altså stadig kunne få fordele som længere intervaller imellem udskiftninger, da Bosch producerer robuste og pålidelige diesel-komponenter.

Startere og industrielle tændrør

Vi har to slags HEF/HEP 109 startere fra Bosch, en enkeltstarter og parallelstartere. Med en HEF/HEP 109 starter er du sikret at maskinen eller køretøjet starter i al slags vejr og i hvilken som helst branche, hvad end det er minedrift, konstruktion, landbrug, marine eller jernbane. Det modulære design gør det muligt at vælge en starter med de slags funktioner og kombinationer der passer bedst til dine behov og specifikke krav. Bosch HEF/HEP 109 starterne har et integreret mekanisk relæ (IMR) og er derfor nemme at forbinde til maskinens elektriske system og ECU.

HEF/HEP 109 startere:

  • Bruges til dieselmotorer der går op til 30 liter
  • Bruges ofte til koldstart
  • Robust, kompakt og modulært design
  • Designet til at holde i op til 14.000 timer.

 HEF/HEP 109 parallelstartere:

  • Består af 2-3 synkroniserede HEP 109 startere
  • Udvidet mulighed for installation
  • Passer til dieselmotorer der går op til 90 liter og benzinmotorer der går op til 180 liter.
Skitse m forklaring af tændrør

Vores industrielle Bosch tændrør fungerer til stationære brændstofmotorer. Her er der tale om benzin generatorer og diesel generatorer. Bosch iridium tændrør er i høj kvalitet. Pålidelige og passer til stort set alle slags motorer – også de ældre af slagsen. Tændrørene er produceret med iridium-elektroder som kan udskiftes med et specialfremstillet værkstøj fra Bosch. Dette forlænger dit tændrørs levetid, reducerer downtime og giver færre udskiftningsomkostninger.