Adblue produkter

Vi har en bredt udvalg af AdBlue-produkter til mærker i den tunge sektor. Her finder du NOx-sensorer, pumpemoduler og doseringsenheder i høj kvalitet til mærkerne DAF, Scania, Iveco, Mercedes, Volvo, Renault og MAN. Er der et mærke som du ikke finder i vores udvalg, kan du ringe til os på telefon 87418047 og så vil vi forsøge at finde en enhed der fungerer til dine behov.

Pumpemoduler

Doseringsmoduler

NOx-sensorer

Servicedele

Andre dele

Hvad gør AdBlue?

Køretøjer med dieselmotor skal følge EU-direktivet om at nedsætte mængden af de skadelige stoffer, som Nitrogenoxid (NOx) og sodpartikler, der udledes fra dieselkøretøjer. AdBlue består af demineraliseret vand og UREA (gødning) og sprøjtes ind i køretøjets udstødningssystem, hvor det passerer SCR-katalysatoren og derefter nedbryder NOx-gasserne. Gasserne omdannes til vanddamp og atmosfærisk nitrogen (som er ganske ufarligt). AdBlue reducerer nitrogenoxid med op til 90 %.

Hos BG Service Center har vi AdBlue komponenter til den tunge sektor. Har du en diesel lastbil eller bus med dieselmotor, har vi et bredt udvalg af AdBlue-sensorer som er kompatible med mærkerne MAN, Scania, Mercedes, Iveco, DAF, Volvo og Renault. Du finder også NOx-sensorer og AdBlue-pumpemoduler og doseringsmoduler iblandt vores udvalg af AdBlue-produkter fra Bosch og Cummins. Derudover ligger vi inde med Bosch AdBlue servicedele til dit partikelfilter.

NOx-sensorer til AdBlue

NOx-sensorens funktion er at måle nitrogenoxiderne i udstødningen. Den måler niveauerne og giver besked via ECU’en hvis niveauerne enten er for høje eller lave – herefter vil der blive sprøjtet mindre eller mere AdBlue ind. Sker det at der mangler AdBlue-væske eller niveauerne ikke overholdes vil AdBlue NOx-sensoren melde fejl og en advarselslampe vil lyse, så du kan tage hånd om problemet.

Hos BG Service Center har vi en række forskellige sensorer, så du er sikret at kunne finde en der matcher til din lastbil/bus. Vi har blandt andet NOx-sensorer til Scania, NOx-sensorer til Iveco, NOx-sensor til Mercedes og MAN NOx-sensorer. Derudover finder du også sensorer til DAF, Volvo og Renault. En dieselmotor skal bruge Adblue og have NOx-sensor for en maksimal ydeevne. Uden eller ved vedvarende fejl, vil køretøjets nødsystem aktiveres og du vil opleve minimal trækkraft, hvorefter du ikke vil kunne tænde køretøjet.

Adblue pumper og AdBlue doseringsmoduler

Da AdBlue-væsken er ætsende kræver den udstyr i topkvalitet som er slidstærkt og har en lang levetid. Derfor bør du sørge for at anskaffe dig AdBlue pumper og doseringsmoduler til AdBlue fra originalproducenten. Hos os har vi original-produkter fra blandt andet Bosch. Med en Bosch AdBlue pumpe og doseringsmodul er du sikret en god ydeevne i lang tid. Vi giver en god pris på AdBlue pumper og doseringsmoduler, hvad enten det er Bosch, DAF, Cummins, Mercedes, Renault, Volvo, Scania eller en anden model.

Forskellen på udstødningsgasser og partikler

NOx-gasser og sodpartikler kan ikke skæres over én kam. I et køretøj med dieselmotor vil AdBlue-væsken og NOx-sensoren sørge for at omdanne de giftige nitrogenoxid-gasser, hvilket foregår i udstødningen. Når diesel forbrændes, skaber det en masse sod, hvilket (ligesom NOx-gasser) er en stor belastning på miljøet. Derfor er dit dieselkøretøj udstyret med et partikelfilter (DPF) som er placeret tæt på motoren, som opsamler sodpartiklerne. Motorens varme hjælper partikelfilteret med at afbrænde sodpartiklerne. Både AdBlue tank og partikelfilter er EU-lovkrav til dieselkøretøjer.