DSRC / Retrofit-kit montering

Ved eftermontering af takograf med DSRC-udstyr, f.eks. i en varebil, er der nogle ting som indstilles korrekt før at det virker, samt nogle enkelte punkter du skal gennemgå, for at sikre dig at kommunikationen imellem takograf og DSRC er korrekt.

Følg nedenstående punkter:

 1. Ved eftermontering, får man det bedste resultat ved at benytte C-CAN på takografen. I et standard-kabel sidder benene på C2-CAN. Derfor skal de flyttes som følger:
  1. Flyt stik fra C1 til C5
  2. Flyte stik fra C4 til C7
 2. Tilslut nu kabel mellem DSRC-enhed og takograf.
 3. Monter DSRC-enheden så "bagsiden" peger ud mod vejen. Dvs. at du skal kunne aflæse serienummer osv. indefra bilen. Du må dog gerne gemme enheden væk, hvis muligt. Det er ikke noget krav at det efterfølgende skal være synligt. Du skal bare være sikker på at enheden vender korrekt.
 4. Du skal nu bruge din værkstedstester til at ændre følgende parametre, som alle findes under "Læs og rediger data" op Stoneridge Optimo-testeren.
  1. Sæt DSRC-CAN valg til "C CAN"
  2. Sæt C CAN til "Til"
  3. Sæt C-CAN type til "Standard"
  4. Sæt DSRC CAN adresse til "7E"
 5. Fjern strøm fra takografen i 10 sekunder og tilslut igen.
 6. Vent 2 minutter (hvor værkstedskortet sidder i takografen)
 7. Tjek nu at takografen automatisk har fundet DSRC-serienummeret. Det kan ses på en af de første sider i "Læs og rediger data", og består af 18 cifre (eksempel: 0191320507061909A2)
 8. Du ved nu med sikkerhed at DSRC enheden får strøm + at kommunikationen til takografen er i orden.
 9. Fortsæt med normal eftersyn