Aquafighter - en sand revolution

Vand er en af de ting vi har masser af i Danmark, hvilket på mange fronter er en god ting – bare ikke når det blander sig med din diesel. Dieselpest er et typisk problem, specielt i lagertanke, generatorer, tanke i både og ved tankstationer. Dieselpest kan være svært at bekæmpe når det først får ordentligt fat i din dieseltank. Selvom der er mange additiver du kan tilføre til din diesel for at bekæmpe problemet, er det kun symptombehandling og ikke en kur.

Vil du derimod give din tank en permanent vaccination mod dieselpest skal du installere Aquafighter i din tank. Læs med nedenfor hvor vi forklarer fordelene ved Aquafighter – vi kan allerede afsløre to af dem: lav omkostning og brugervenlighed.

Køb Aquafighter produkter

billede

Du får:

  • Renere diesel

  • Nul vand i tanken

  • Nul bakterievækst (ja, den er god nok).

Har du en god dieselkvalitet får du et mindre brændstofs forbrug og dermed flere penge på kontoen. Der er mange gode råd om hvordan du skal opbevare din diesel tank, hvis den skal stå stille i længere perioder. Dertil finder du også en lang række additiver til diesel som kan bekæmpe dieselpest i din dieseltank. Men ville det ikke være smartere, hvis du havde et værktøj der kunne sørge for, at du aldrig nogensinde skulle bekymre dig om vand i tanken igen?

Hvis du vil gerne slippe permanent for vand i din dieseltank – stor som lille – bør du få installeret Aquafighter i din dieseltank. Aquafighter stopper dominoeffekten af skader forvoldt af vand inden den første brik overhovedet er væltet. Undgå korrosion i tanken på grund af vand, dieselpest og tilstopning af filtre og andre motordele ved blot at sænke en pose med Aquafighter ned i din dieseltank. Det er nemt og giver minimalt vedligeholdelsesarbejde.

billede

Hvor kan Aquafighter bruges?

I alle dieseltanke. De typiske er:

Stationære tanke: Generatorer i alle størrelser, lagertanke, tankstationer

Tanke i køretøjer/maskiner: Landbrugsmaskiner, industri- og konstruktionsmaskiner, marine fartøjer

Så snart du har en tank og der er diesel i, så virker Aquafighter.

Hvordan fungerer Aquafighter?

Aquafighter er et lyserødt granulat der er udviklet og produceret i Norge. Granulatet fanger vandmolekylerne og omdannes derefter til en gel som er isoleret fra dieslen permanent. For at du har fuld kontrol over processen kommer granulatet i en stofpose der er specialfremstillet til formålet. Poserne er ligeledes foret med stålvægte der sørger for at posen lægger sig på bunden af tanken så du ikke har en pose der flyder ukontrolleret rundt i din tank.

Aquafighter er hverken giftigt eller ætsende og det er derfor sikkert at håndtere. Derudover er der ingen miljøbelastning ved produktet. Her forstås miljøbelastning som de kemikalier der blandt andet kan findes i additiver mod dieselpest hvor additivet tilføres direkte i tanken og dermed ikke kan kontrolleres eller afskaffes på ansvarlig vis. Aquafighter kommer derimod i specialfremstillede stofposer med en særlig membran der holder styr på granulatet.

Når Aquafighter har fjernet vandet fra din tank er det blevet til en gel indeni stofposen. Herefter skal stofposen med gelen afskaffes som ”Farligt Affald” ved din lokale genbrugsstation eller håndteres af et firma der arbejder med affaldshåndtering, som fx Stena Recycling.

Vand der er gået i forbindelse med dieslen (Grå diesel)

Når vandet emulgerer med dieselmolekylerne, får du en dårlig diesel kvalitet. Uren diesel kan skade din motor, motorsystemer og dieseltank, hvor tilstoppede filtre er et af de typiske følgeskader. Aquafighter separerer vandet fra dieselmolekylerne og isolerer det i gelen, hvorefter du har ren diesel i tanken.

billede af bundet vand og separeret vand

Vand der er bundfaldet og separeret fra dieslen

Risikoen ved at bruge de-emulgerende additiver er, at du ender med vand i din dieseltank som kan skabe korrosion i tankens bund, samt skabe en masse problemer når motoren suger vand op efter dieslen er brugt. Har du en Aquafighter-pose liggende i tankens bund vil dette ikke kunne ske.

Hvornår skal du bruge Aquafighter?

Tommelfingerreglen er, at hvis tanken med diesel skal stå i længere perioder, bør du installere Aquafighter i tanken. Temperatursvingninger skaber nemlig kondens, hvilket giver vand i din tank, hvor vandet kan skabe korrosion i tanken og udvikle sig til dieselpest. Vi vil til enhver tid anbefale at du bruger Aquafighter i din dieseltank, uanset om du kører i lastbil med kontinuerligt brug af dieslen eller har en båd der venter på land i vinterhalvåret med en dieseltank der står urørt.

NB! Undgå at have Aquafighter i tanken imens du har motoren tændt (fx i lastbil) – det er altid bedst at bruge en tank med kun brændstoffet i.

Du kan derudover aldrig vide om der er vand iblandet dieslen fra tidligere tanke som brændstoffet har været i før du fik det. Hos BGSC synes vi at det giver mening ”at gå med livrem og seler” når det gælder kvaliteten af brændstof som skal i forbindelse med en motor. Derfor anbefaler vi Aquafighter, ligesom lægen anbefaler influenzavaccine hver vinter – fordi det virker!

Er skaden sket?

Er din tank fuldstændig fuld af bakterievækst i forbindelse med dieselpest, er der intet andet for end at tømme og rense dieseltanken. Først når tanken er fyldt med ny diesel kan det betale sig at sætte Aquafighter i dieseltanken.

NB! Tilsæt aldrig Aquafighter i en beskidt tank. Skidtet i tanken kan tilstoppe stofmembranen og forhindre at granulatet kan opsamle vandet i dieslen. Derudover kan Aquafighter ikke få skidtet og bakterierne der allerede er i tanken til at forsvinde. Rens din tank og installer Aquafighter, hvorefter du vil opleve en nem og billig vedligeholdelse af tanken. På denne måde vil du have konstant ren og topkvalitets diesel. Et win-win i vores bog.

Undgå dieselpest

Hvad er dieselpest egentlig? Dieselpest opstår når der er vand i dieseltanken, hvor vandet enten lægger dig i bunden eller går i forbindelse med dieselmolekylerne. Skellet med luft imellem vandet og dieslen skaber de perfekte forhold til at alger og bakterier kan udvikle sig.

Hvor additiver mod dieselpest angriber bakterierne, vil de ikke kunne fjerne vandet fra tanken – og herefter opstår samme problem igen og igen. Aquafighter er ikke et additiv og kan dermed ikke bekæmpe urenhederne i tanken når der først er opstået dieselpest. Dog kan Aquafighter fjerne vandet, så dieselpest ikke kan opstå – overhovedet.

Hvor tit skal du skifte Aquafighter i din dieseltank?

Aquafighter holder din tank fri for vand i cirka 1 år. Der kan selvfølgelig være situationer eller omstændigheder såsom dårlig diesel, høj luftfugtighed eller lækager som gør at det skal skiftes tidligere. Du sparer således penge ved at bruge Aquafighter, eftersom du ikke vil opleve udgifterne ved korrosionsskader, ”downtime”, rengøring og reparationer. Derudover vil du opleve at din diesel er renere med Aquafighter, hvilket vil give dig en bedre dieselkvalitet og dermed mindre brændstofs forbrug.

AQ USP'er